Репозиторијум

Дигитални институционални репозиторијум радова Института за новију историју Србију (ИНИСДР) установљен је у складу са Платформом за отворену науку, коју је прописало Министарство просвете, науке и технолошког развоја, и Правилником о спровођењу Платформе за отворену науку Института за новију историју Србија. Дигитални репозиторијум омогућава отворен приступ (Опен Аццесс) научним публикацијама и радовима насталим као резултат рада сарадника института финансираних од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства науке.  

Циљеви дигиталног репозиторијума Института за новију историју Србије јесу већа видљивост научних резултата, развој нових истраживања, доступност, транспарентност научне комуникације и методологије и развој дигиталне инфраструктуре. 

Сви јавно доступни резултати депоновани у репозиторијум Института за новију историју Србије објављени су у складу са пуном заштитом ауторских права, етичких норми и права интелектуалне својине. 

Сајт дигиталног репозиторијума Института за новију историју Србије заснован је на платформи ЕПринтс 3, отвореном софтверу развијеном од стране Школе електронике и компјутерских наука Универзитета у Саутемптону (Сцхоол оф Елецтроницс анд Цомпутер Сциенце, Университy оф Соутхамптон).

Захваљујемо се Институту економских наука из Београда на помоћи у успостављању репозиторијума. 

Контакт информације:
За све информације у вези са репозиторијумом Института за новију историју Србије обратите се на: repozitorijum@inis.bg.ac.rs 

Сајт дигиталног репозиторијума Института за новију историју Србије доступан је на следећој страници: 

inisdr.bg.ac.rs