Potpisan ugovor o saradnji sa Center for Study of Civilizations, Capital Normal University Peking

Kolega dr Jovan Čavoški je tokom jula meseca boravio u Pekingu i tom prilikom potpisan je ugovor o saradnji sa Centrom za studije civilizacija iz Pekinga (Center for Study of Civilizations, Capital Normal University). Reč je o jednoj od vodećih kineskih naučnih institucija posvećenih izučavanju savremenog Balkana.
Ugovor su potpisali Jovan Čavoški sa strane Instituta za noviju istoriju Srbije i direktor Centra profesor Lijang Džanđun (Liang Zhanjun).

Tokom svog boravka kolega Čavoški je imao brojne susrete sa različitim članovima kineske akademske zajednice. Reč je o kolegama iz nekoliko adakemskih i naučnih institucija iz Pekinga i Šangaja. Tokom susreta kolega Jovan je razgovarao o mogućnostima dalje saradnje, kao i mogućem potpisivanju ugovora o saradnji između Instituta za noviju istoriju Srbije i kineskih akademskih i naučnih institucija.

Kolega Čavoški je  doktorirao 2014. na Univerzitetu u Pekingu, a 2022. objavio kapitalnu knjigu "Non-Aligned Movement Summits" u izdavaštvu Bulmsberija (Bloomsbury Academic)

 

Fotografija: Jovan Čavoški